EEN PAAR WOORDEN OVER ONS

Festival En ville ! (In de stad !)

Een documentaire filmfestival over onze grondgebieden, hun verbeelding, en degenen die ze bewonen en/of tot leven brengen. Elke straathoek is een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Een veelzijdig festival, een plaats van verschillende ontdekkingen voor wie openstaat voor de verrassingen van de "cinéma du réel".

Over ons

Het Festival En ville ! wordt georganiseerd door Le P’tit ciné - Regards sur les Docs. Deze organisatie, geleid door Pauline David, artistiek directeur, ondersteunt documentaire vertoningen in art-house theaters en de ontwikkeling van hun publiek. Het vertonen van films en het betrekken van het publiek bij debatten zijn onze belangrijkste missies, en onze programmeringsactiviteiten moeten zowel beantwoorden aan de vraag naar artistieke kwaliteit als aan het plezier van de toeschouwer.

Onze vereniging is een mobiele structuur. Wij beschikken niet over een eigen theater, vandaar dat wij vanaf de eerste dag samenwerken met verschillende partners met wie wij onze projecten samenstellen.